Zabezpečení domácnosti proti vniknutí zvenčí je jedním z primárních nástrojů, jak ochránit svůj majetek. Typ optimálního zabezpečení bytu či jiného objektu se odvíjí od řady faktorů a může být také určujícím aspektem při sjednávání výše pojistného, hodláte-li využít také tohoto druhu ochrany majetku. Běžné prvky zabezpečení bytu se obvykle omezují pouze na bezpečnější zámek vstupních dveří, který však v některých případech nemusí být dostatečný. Jak adekvátně chránit váš majetek vhodnými zabezpečovacími prvky vám rádi poradíme v našem zámečnictví – díky bohatým zkušenostem v oboru dokážeme vytvořit návrh zabezpečení, který není snadné překonat jednoduchými nástroji.

Zloděj vniká do domu

Poradenství v oblasti zabezpečení nemovitosti

Profesionální zámečnické služby se obvykle neomezují na otevírání zabouchnutých dveří, jejich záběr bývá mnohem širší s obecnou orientací na nové produkty, technologie a strategie bezpečnosti. Právě otevírání zámků o různých charakteristikách a bezpečnostních třídách zprostředkuje zámečnickým subjektům dostatek podkladů k posouzení požadavků v konkrétním případě, individuálně a na míru.

Je například rozdíl mezi mírou zabezpečení, kterou vyžadují vstupní dveře do bytu v komplexu s veřejným přístupem a do bytu nacházejícím se v budově s nepřetržitou ostrahou.

Jak na zabezpečení bytu

Byty ve větších městech obvykle nebývají důkladně zabezpečeny, a to zejména proto, že jejich značný podíl tvoří byty nájemní. I u těchto by však měli majitelé a uživatelé přemýšlet o vhodných prostředcích, jak zamezit vstup nevítaným hostům. V bytech, které jsou v hlídaných komplexech nebo s pokročilým zabezpečením na vstupu do objektu si obyvatelé obvykle vystačí s bezpečnostním zámkem (s cylindrickou vložkou), v méně zabezpečených objektech je vhodné investovat do zpevněné konstrukce dveří a posílit jejich funkčnost závorou nebo rozvorou, které pevně zajistí vstup a zabrání otevření zamčených dveří i v případě poškození vložky. U bytů v přízemí je kromě vstupních dveří potřeba provést zabezpečení také na oknech či balkónových dveřích (užívá se mřížoví), zejména na těch směřujících do ulice.